Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 16 oktober 2015

Strafrecht - inspiratie voor constructieve dialoog (Dutch)


Code Merlin (1795)
= dit werd gekenmerkt door zeer milde straffen. Er worden vaste straffen bepaald, de rechter had dus geen keuze meer tussen minimum en maximum straffen).

TRIAS POLITICA (!!!)

Bedenking Kristo : is dit een juiste benadering om dient men elk geval individueel te bekijken, omdat elke context verschilt? Dit is boeiende materie om te bestuderen. 

Blijft belangrijk in het internationaal recht :

Het internationaal humanitair recht (IHR) verbiedt nadrukkelijk de foltering of onmenselijke of onterende behandelingen van personen. Niet alleen staat dit expliciet vermeld op verschillende plaatsen in de verdragen, de verdragen bestaan grotendeels uit maatregelen gericht op de preventie van foltering. Staten moeten het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) bijvoorbeeld altijd toegang verlenen tot beschermde personen, zodat het ICRC hun situatie kan evalueren.

De Verdragen van Genève en de Aanvullende Protocollen geven geen definitie voor foltering. Het IHR verbiedt foltering ongeacht het doel waarvoor men de techniek gebruikt. Men geeft dus een ruime invulling aan het verbod. Onder het Verdrag tegen marteling en andere wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing (het ‘Folterverdrag’) van 1984 bestaan er andere regels. De dader moet bijvoorbeeld in een officiële capaciteit handelen, of de handeling van de dader moet een specifiek doel dienen, bijvoorbeeld om informatie los te krijgen, als bestraffing of als intimidatie.
In vergelijking met het folterverdrag geldt er in het IHR een algemeen verbod tegen foltering dat niet beperkt wordt met vereisten gebonden aan de handeling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten