Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

donderdag 1 oktober 2015

Bonden gaan staken en betogen op 7 oktober.


Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft beslist om op woensdag 7 oktober een nationale betoging in Brussel te houden. Voor die dag wordt ook een stakingsaanzegging ingediend, "om de manifestanten de mogelijkheid te bieden naar de hoofdstad te komen voor de betoging", zo klinkt het in Le Soir. De bonden willen zo de eerste verjaardag van de regering-Michel vieren.
De nationale betoging en staking moeten volgens Marc Goblet van de Franstalige socialistische vakbond FGTB het "orgelpunt worden van ons actieplan, dat in crescendo gaat". De datum van de betoging is symbolisch: 7 oktober is exact een jaar nadat de huidige coalitie haar regeerakkoord afsloot.

De betoging richt zich met name tegen enkele maatregelen die de regering-Michel doorvoerde, waaronder de hervorming van de pensioenen en de indexsprong. Ook vrezen de bonden dat de geplande tax shift via een mogelijke btw-verhoging de arbeiders en sociale huurders zal treffen.

In september zullen al sensibiliserings- en informatieacties bij de bedrijven gevoerd worden. Voordien zullen er nog twee manifestaties plaatsvinden: één op 5 juni, over de pensioenen, en één op 24 juni, over sociale dumping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten