Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog

Know Thyself - Welcome @ Kristo's blog
David - I adore the community of saints / Gelukpa's

vrijdag 7 november 2014

[Positive news] - Al meer dan 13.000 euro ingezameld voor eigenaar vernielde Peugeot. [Dutch]


Bron: hln.be

©AP
Een van opvallendste beelden was de kleine oranje Peugeot die op zijn dak werd gerold en vervolgens in brand gestoken. "Niet bepaald de wagen van een grootverdiener", klonk het al snel cynisch op Twitter. In Het Laatste Nieuws zegt de eigenaar van de auto vandaag "radeloos" te zijn. Ondertussen levert een crowdfundingcampagne voor de man al meer dan 13.000 euro op.
Abdeslam El Gharrafi, een Brusselse elektricien, had zijn oranje Peugeot 106 gisteren aan de Hallepoort geparkeerd. Net daar koelden de grootste heethoofden van de nationale betoging hun woede op alles wat ze tegenkwamen.

"Omstreeks twee uur hoorde ik enkele straten verder erg veel lawaai", vertelt El Gharrafi aan Het Laatste Nieuws. "Ik werd ongerust en wilde snel mijn wagen, een Peugeot 106, verplaatsen die er geparkeerd stond. Toen ik aankwam, zag ik hoe een aantal gemaskerde betogers mijn auto omver duwden en ten slotte ook in brand staken. Ik was echt angstig en durfde zelf niet ingrijpen."

De man zegt niet te begrijpen waarom de manifestanten, die naar eigen zeggen opkomen voor de gewone man, een kleine tweedehandswagen vernielden. Die tegenstelling ontging ook enkele Twitteraars niet. Aan de nummerplaat is te zien dat het een recent aangekochte tweedehandswagen is. "Geen grootverdiener dus", klinkt het.

Inzamelactie

El Gharaffi hoopt aanspraak te kunnen maken op een vergoeding voor zijn tot schroot herleide wagen. De verzekeringsmaatschappij liet weten dat hij daarvoor eerst de schade moet laten vaststellen in een garage. "Ik kan dit echt niet betalen, dus ik weet niet wat te doen", aldus de eigenaar.

Op de fundraiserswebsite Go Fund Me werd een inzamelactie voor de man gestart. Op amper een uur tijd werd er al 6.464 euro ingezameld, waarmee hij in principe al een nieuwe wagen zou kunnen kopen. Ondertussen staat de teller op meer dan 13.000 euro, ingezameld door meer dan 800 mensen.

Intussen is ook een tweede inzamelproject opgestart, voor wie via PayPal wil storten. De initiatiefnemer geeft wel aan dat het geld niet alleen naar El Gharaffi zal gaan, maar dat hij "zal zorgen dat de giften goed besteed worden". Voorlopig is daar meer dan 700 euro toegezegd.

Bron : http://www.demorgen.be/binnenland/al-meer-dan-13-000-euro-ingezameld-voor-eigenaar-vernielde-peugeot-a2114634/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten