dinsdag 5 augustus 2014

Israël stopt met offensief in Gazastrook [Dutch] - Victory for peace!

Redactie − 05/08/14, 21u33  − Bron: ANP

© afp. Een Israëlische tank aan de grens met de Gazastrook. Inmiddels heeft Israël zijn troepen teruggetrokken.
Precies vier weken na het begin op 8 juli is Israël vandaag gestopt met zijn offensief in de Gazastrook. Een van de belangrijkste doelen, het vernietigen van alle tunnels van Gaza naar Israël, werd volgens het leger bereikt. Maar de tol is hoog. Aan Palestijnse zijde vielen meer dan 1.800 doden, onder wie 408 kinderen. Israël oogstte wereldwijd felle kritiek vanwege de gewelddadigheden.
10.000 Palestijnen raakten gewond. De slachtoffers zijn voornamelijk burgers. Naar schatting meer dan 370.000 Palestijnse kinderen hebben dringend psychologische hulp nodig vanwege de trauma's die zij hebben opgelopen door het oorlogsgeweld.

Israël begon het offensief met beschietingen van de strook. Vanuit de Gazastrook werd Israël bestookt met raketten. Op 17 juli vielen Israëlische troepen de strook binnen. Volgens Israël zijn 900 'terroristen' gedood. Bij de aanvallen zijn 64 Israëlische militairen omgekomen. 3 burgers in Israël verloren het leven.

Gisterenavond werd bekend dat Israël en Hamas onder leiding van Egypte een akkoord hadden bereikt over een bestand van drie dagen. Israël maakte vandaag bekend dat het doel van het offensief is bereikt en dat het zijn troepen uit Gaza had teruggetrokken.

Bron : http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1981112/2014/08/05/Israel-stopt-met-offensief-in-Gazastrook.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten