zondag 15 september 2024

Wijsheid van de dag (Dutch)

"Het supramentale bewustzijn is het zonnebewustzijn. Het is bolvormig."

Parafrase van Sri Aurobindo

Door de eeuwen heen echter hebben kunstenaars, visionairen en dichters uitstapjes gemaakt in regionen waarin mentale activiteit verstomde en waardoor zij toegang kregen tot intuïtieve beelden en informatie. Ook Aurobindo en Moeder hebben al deze regionen geëxploreerd. Op een bepaald moment kwamen zij in gigantische werelden van licht, liefde en absolute vreugde en geluk.

Er zijn duizend-en-één tegenstrijdige opinies over alles en nog wat. Vandaag hebben mensen en gemeenschappen het zo moeilijk om elkaar nog te begrijpen. In onze informatiemaatschappij weet niemand echt meer wat ‘waar’ en wat ‘verkeerd’ is. Post-moderne filosofen redeneren dan ook dat elke waarheid relatief is en context gebonden. Eigenlijk zouden ze zich allen kunnen aansluiten bij Aurobindo die 100 jaar geleden al stelde: “Het denken is een instrument van Onwetendheid.”

Voor een diepere benadering verwijs ik graag naar de 2 waarheden doctrine van heer Gautama Buddha.

Volgens Sri Aurobindo is een zwarte kat een symbool van zwarte magie. Laat dit nu aub geen reden zijn om een heksenjacht te organiseren op iedereen die een zwarte kat heeft. Zwarte magie raakt op lange termijn toch degene die ze toepast, ze is dus zelf-destructief.

https://timotheus.org/inspiratie/nieuws/de-ontdekking-van-het-supra-mentale-bewustzijn#:~:text=Het%20supra-mentale%20is%20de,en%20omega%20van%20ons%20bestaan.&text=In%20het%20begin%20van%20de,verzet%20tegen%20de%20Britse%20overheersing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten