dinsdag 1 januari 2019

Kali Yuga en de Maha-mantra als medicijn. (Dutch)

In Kali Yuga zal er steeds meer duisternis over de wereld heersten. Er wordt gelooft dat de mensheid geestelijk degenereert. Wat inhoud dat de mensheid dan het verst verwijderd is van een goddelijk beeld of ideaal. De meeste mensen zullen zich slechts bewust zijn van fysieke aspecten in het leven, materiĆ«le zaken zullen voorrang genieten wat leid tot hebzucht en een groot ego. De relatie tussen mensheid en een spiritueel leven wordt voornamelijk bepaald worden door bijgeloof en gezag. Er wordt gezegd dat aan het begin van de cyclus er zo’n hoge intelligentie heerst dat woorden niet geschreven hoeven te worden maar dat de woorden van mond tot oor gaan en zo wijsheid en kennis zich verspreid. Of zelfs door muzikale noten informatie wordt overgedragen en tot ver in het universum te horen is. De mensheid is pas veel later deze informatie gaan opschrijven om zo de kennis te behouden naar mate de intelligentie of het vermogen van opname hiervan afnam.
In de Srimad Bhagavatam (12.3.52) staat: “Datgene dat alleen bereikt kon worden door ononderbroken meditatie op Visnu in Satya Yuga, in Treta Yuga alleen bereikt kon worden door ceremoniĆ«le vuur yajna´s (ritueel), in Dvapar yuga bereikt kon worden door buitengewoonlijke aanbidding van de Heer in een goddelijke vorm, is allemaal realiseerbaar in Kali Yuga door de beoefening van Hare Krsna maha mantra.

Er is in elk tijdperk een andere vorm van devotie toepasbaar. In Kali Yuga is alleen het zingen in volle overtuiging en overgave van Kirtan en Bhajan (devotionele liederen, repetities van de heilige namen van de Heer) voldoende om de liefde aan een godheid te tonen en zo verbinding te behouden.
Uittreksel uit mijn volgend boek : Avatar, Tales from the Resistance ... (..) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten