zaterdag 19 januari 2019

Esoterische genezing - Alice Ann Bailey (Dutch)

Alle ziekte is het gevolg van een geremd zielenleven. Dit geldt voor alle vormen en in alle rijken. De kunst van de genezer bestaat in het vrijmaken van de ziel, zodat haar leven kan stromen door de verzameling organismen welke de één of andere vorm samenstelt.

De Meesters zijn geheel vrij van ziekte doordat zij het karma van de drie werelden geheel overwonnen hebben en ervan bevrijd zijn.

Wanneer de opbouwende energieën van de ziel in het lichaam werkzaam zijn, dan is er gezondheid, zuivere wisselwerking en een juiste werkzaamheid  Wanneer de bouwers de maanheren zijn met diegenen die onder leiding van de maan werken en op het bevel van het lagere persoonlijke zelf, dan volgt  ziekte, slechte gezondheid en dood.
De voornaamste ziekten welke mentaal worden genoemd, hebben zelden iets met het denkvermogen te maken. Hiertoe behoren
1.       Hersenziekten
2.       Onregelmatigheden in de zonnevlecht
3.       Astrale overheersing
4.       Vroegtijdige helderziendheid of helderhorendheid
5.       Bezetenheid of dwangvoorstelling
6.       Afwezigheid van denkvermogen
7.       Zielloosheid.
Dit is natuurlijke een ruime generalisering en heeft betrekking  op de categorie van ziekten waarbij zowel het denkvermogen als het brein betrokken is.  De ziekten van de mystici valleen eveneens in een andere categorie. Laatstgenoemde ziekten veroorzaken natuurlijk moelijkheden met het brein, wijzen op mentale onevenwichtigheid, doen verschillende soorten hartziekten ontstaan en talrijke neurotische neigingen waardoor de heiligen der wereld zo dikwijls worden gekweld.
Een verzoek om hulp moet echter nooit worden geweigerd. Men mag zich niet doof houden voor zorgen, hetzij stoffelijke, mentale of psychologische.
De gehele wetenschap van de geneeskunde zal zich tenslotte en steeds meer verplaatsen naar het gebied van preventieve geneeskunde en van de psychologische aanpassing van de enkeling in zijn groep, terwijl er gezorgd zal worden voor goede levensvoorwaarden, juiste voeding en behoorlijke huisvesting van de volkeren.
Geef, boven al het andere in het leven, allen die uw hulp zoeken, de volle maat van liefde, want liefde verlost, liefde zet recht en verklaart, en liefde heelt op alle drie de gebieden.

In wezen is de invloed van een discipel van de Grote Witte Loge fundamenteel en geestelijk vormend; oppervlakkig en in de uiterlijke gevolgen ervan doen zich – voornamelijk waar het de discipel betreft – moeilijke toestanden en schijnbare scheidingen voor en treden zowel fouten als deugden aan de dag bij degenen die ermee behept zijn, hetgeen vaak vele levens voortduurt, totdat de aldus beïnvloede persoon wordt wat genoemd wordt “occult verzoend met de uitstromende energie”. Denk hierover na. De aanpassing moet komen van de zijde van hen die beïnvloed worden en niet van de discipel.

Een discipel dient; hij schrijft en spreekt, zijn woorden en invloed dringen door tot de massa en hij wekt de mensen op tot één of andere activiteit – vaak goed en geestelijk, soms slecht, vijandig en gevaarlijk. Hij heeft dus niet alleen te maken met zijn eigen reacties op het werk dat hij doet, doch tevens in algemene en speciale zin met de massa op wie hij begint invloed uit te oefenen. Dit is niet gemakkelijk, vooral niet voor een onervaren werker met het Plan.


Bron: Esoterische Genezing, Alice Ann Bailey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten