vrijdag 7 juli 2017

Swami Nardanand Tirth


swami paradlingaSwami Nardanand zag het levenslicht in 1958 in een klein dorpje in Noord India.
Toen hij 10 was ging hij studeren in een traditionele Vedische school, gurukul genaamd. Daar kreeg hij een uitgebreide training in Sanskriet, de verschillende Hindoe denksystemen, yoga etc… Tijdens deze twaalfjarige opleiding, toen hij nog maar 14 jaar oud was, legde hij de geloften van een sannyasin of Hindoe monnik af.
Op zijn reizen ontmoette Swamiji veel yogis en wijzen. Uiteindelijk ontmoette hij Swami Shivom Tirth, de meester die hem door Shaktipat te geven inwijdde in de traditie van Siddha Mahayoga. Geïsoleerd van de buitenwereld, teruggetrokken in grotten, diep in de jungle of in heilige plaatsen praktiseerde Swami Nardanand diepe meditatie. Zo vestigde hij zich permanent in een toestand van verhoogd bewustzijn.
In 1990 vestigde hij de Siddha Ashram in de heilige stad Ujjain. In zijn Ashram bevindt zich een reusachtige lingam van kwik dat door een alchemistisch proces van vloeibaar naar vast is overgegaan. In de tantras wordt beschreven dat dergelijke lingam helpt om de geest tijdens het mediteren stabiel te maken.
Sinds enkele jaren reist hij rond in Europa en Amerika met als doel het geschenk van Shaktipat aan oprechte zoekers door te geven.
Zijn lijn van opvolging (parampara)
Swamiji is de huidige schakel in een lijn van zelfgerealiseerde Siddha meesters. Al zijn voorgangers staan bekend voor hun zuiverheid, integriteit en hoog niveau van verwerkelijking.
Swami Shivom TirthSwami Vishnu TirthSri YoganandaSwami Narayan DevSwami Gagandar Tirth
Voor meer info : http://www.eecs.berkeley.edu/~keutzer/kundalini/shivom-tradition.html
Een echte goeroe of: swami Nardanand door de ogen van een leerling
Swami Nardanand is een merkwaardig spiritueel leraar. Hij doet er alles aan om zijn leerlingen te helpen vrij en gelukkig te zijn. Zo reist hij onvermoeibaar – en immer vriendelijke en nederig – de wereld rond om Shaktipat te brengen aan al wie vrijheid zoekt. Hij gebruikt de fondsen die hij krijgt om een ashram te bouwen, zodat zijn leerlingen een plek hebben om te mediteren en hun spirituele groei te bevorderen, los van de wereldse stress en drukte. En wát voor plekken: een koepelvormige meditatiehal die de energetische en spirituele stromingen voelbaar activeert; een stofvrije kelder, bedekt met zandsteen, die je als in een grot of baarmoeder hult in een geruststellende duisternis. http://www.siddhaashram.net/hiranyagarba_meditation.htmAls zijn studenten honger hebben, kookt hij voor hen. Als ze een deken nodig hebben, zal hij zijn eigen deken afgeven. Hij geeft hen raad en luistert naar hun verdriet. Hij lacht met hen als ze vrolijk zijn. Maar door dit alles heen blijft hij onthecht. Hij is als een verfrissende stroom water, die de dorst lest van wie zoekende is – ongrijpbaar en vrij.
Hij zegent ons met de inwijding van Shaktipat, het enige systeem dat ik (na 25 jaar zoeken) gevonden heb dat een diepe innerlijke leiding wakker maakt. Een leiding die je naar vrijheid leidt, doorheen het pad van groeiend bewustzijn en gelukzaligheid. Deze innerlijke leiding zorgt ervoor dat uiteindelijk de uiterlijke spirituele leider overbodig wordt, het maakt een mens vrij – vrij en gelukkig.

http://www.siddhamahayoga.eu/nl/gurus.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten