donderdag 23 juni 2016

Ondertussen.

Vandaag is het de dag dat de Britten stemmen voor de BREXIT. Ik volg David Icke in deze zaak, die rond deze kwestie zijn zaken veel beter kent dan ik. Als de Britten eruit stappen, hoeft dat geen ramp te betekenen voor de rest van Europa. Michael merkte op : "De Unie heeft ook goede kanten". Volgende week zie ik hem. Er hoeft geen angst of manipulatie rond deze zaak van het Referendum te worden geschapen. Vele Britten zijn Europa meer dan zat. En dat is vanuit hun optiek meer dan begrijpelijk. Ik vind dat David Icke hierover zijn huiswerk het beste heeft gemaakt en raad mensen aan naar hem te luisteren in deze kwestie.

Ik neem enkel goede raad aan van de engelen in mijn omgeving. Die trend zet ik door. The coming race, waarover David Bowie zong in 'Oh you pretty things', in die we bij gebrek aan een betere term wel eens in een new-age-jasje 'Indigokinderen' en 'starseeds' noemen zijn meer dan waarschijnlijk dat komende zesde en zevende wortelras. Opnieuw : ras niet in een minachtende wijze gebruikt zoals hitler dat deed, maar als een hoedanigheid. Bepaalde mensen van het opkomende nieuwe ras zullen intuïtief zijn. Zijn ze daarom beter of hoger dan anderen? Nee. Ze zijn spiritueel verder ontwikkeld, maar het draait uiteindelijk om de eenheid van de menselijke familie. Misschien is dat net hun voornaamste boodschap. We are all one, indeed.

Ik lees in H.P.H. haar biografie de volgende tabel

HET VERGANKELIJKE VIERTAL

1. Fysiek lichaam (rupa)
2. Astraal lichaam (lingasarira)
3. Leven of levensbeginsel (prana)
4. Dierlijke begeerten en hartstochten (kamarupa)

HET ONVERGANKELIJKE DRIETAL

5. Denkvermogen (manas)
6. Spirituele ziel (buddhi)
7. Geest (Atman)

Manas of denkvermogen wordt zoals men zegt tijdens incarnatie tweevoudig. Het deel dat verbonden is met het viertal is het lagere manas of redenerende verstand. Het deel dat verenigd is met buddha en atman wordt hogere manas genoemd en het intuïtieve verstand. HPB zegt : 'De toekomstige toestand en het karmische lot van de mens hangen ervan af of manas omlaag wordt getrokken naar kamarupa, de zetel van de dierlijke hartstochten, of omhoog naar buddhi, het spirituele ego, waarvan de STEM van het geweten en gevoelens van liefde en mededogen voortkomen. Ze definieert ATMAN als 'één met het absolute, als uitstraling daarvan'.

Aurobindo geeft zijn opdeling van de menselijke geest. En zelfs bij Alice Bailey lees je over het concrete en daarboven wat zij noemt het 'Abstracte' denkvermogen. Bepaalde aanleg en genialiteit wordt vanuit vorige levens meestal overgeërfd. Daarom kunnen sommige mensen zonder het ooit geleerd te hebben bepaalde instrumenten bespelen 'alsof ze dat ooit eerder gedaan hebben'.

Deze versmelting van het lagere, analytische concrete denkvermogen met de intuïtie of buddhi is mijns inziens een compleet normaal gevolg van jarenlange meditatie. Je leert slaafs de innerlijke stem van je intuïtie te volgen die je altijd begeleid. De ware Meester is dan ook de innerlijke Meester. Als een soort beschermengel die altijd over je waakt en die vanuit je eigen Ziel komt. Sommige raadgevingen kunnen van de Mahatma's komen, maar het is hoe dan ook veilig naar je innerlijke stem van je geweten te leren luisteren.

Misschien moeten de theosofen zich maar eens verder verdiepen in dit fenomeen en een noölogische (*)groep oprichten, als dat de mensheid zou kunnen helpen. Mijn vriendin vindt mijn manier van denken vaak heel vreemd. 'Denk jij dan niet na?', vroeg ze me daarstraks. Ik antwoordde dat ik nadenk, natuurlijk, maar het is alsof mijn intuïtie en mijn concreet denkvermogen versmolten zijn met mijn intuïtie en ik deze altijd natuurlijk volg. Zegt die intuïtie dat veel achter elkaar dan kan ik uiterlijk vreemde dingen doen. Het verklaart ook het fenomeen van een Stem horen, zoals ook Sri Aurobindo altijd een Stem hoorde die Hem gidste bij al Zijn ondernemingen. Sterker nog, als die Stem geen opdrachten gaf, deed hij niks.

* : Noölogisch is afgeleid van het Griekse nous, dat 'ziel-verstand' betekent (buddhi-manas) in de theosofie en heeft betrekking op de hogere ziel of buddhi.

Mijn innerlijke Stem gaf me deze week de raad de esoterische boeken die ik aan het bestuderen ben even te laten liggen. Ik ging op bed liggen en die innerlijke Stem zei me dat ik ook in de toekomst Spirituele Wezens zou ontmoeten waarvan nergens melding is gemaakt in de officiële theosofische literatuur. Boeiend. Ik koester nog steeds de droom ooit de tocht naar Tibet en Shamballah te maken. Maar of dat bij mijn levenstaak hoort, zal de toekomst uitwijzen. Ik laat me leiden door het Goddelijke en vertrouw daarop.

Alles komt goed.

Heb vertrouwen.

Follow Your Heart and Soul.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten