zondag 3 april 2016

De Lente is er.

Vandaag geproefd van de lente. Ondanks alle plannen voordien de piano gelaten voor wat ze was en met mijn vriendin genoten van het strand van Sint-Anneke. Veel zon, veel licht, en weinig zorgen. Daarna lekker gezond gegeten samen en nu terug in de muziek duiken. Zien welke stukken ik kan gebruiken en welke niet. Welke ik ga uitwerken en welke niet. Mijn vriendin vond Wu-Wei heel mooi, dat was een improvisatie dus dat zal zoeken worden om dat na te spelen. Anyway, alles komt goed met de confederatie België, af en toe zullen we wel eens iets moeten incasseren, maar dat hoort erbij zeker.
Be happy in high vibrations of harmony, love, peace and truth.

K.



 1-3. 
De Heer Krishna zei: Onbevreesdheid, levensloutering, ontwikkeling van geestelijke kennis, barmhartigheid, zelfbeheersing, het brengen van offers, het bestuderen van de Veda’s, soberheid en eenvoud; geweldloosheid, waarheidlievendheid, vrijheid van woede; verzaking, rust, afkeer van vitten, onwankelbare vastberadenheid; energie, vergevingsgezindheid, kracht, reinheid, vrijheid van afgunst en van het verlangen naar eer – deze bovennatuurlijke eigenschappen, O Arjuna, treft men aan bij lieden die begiftigd zijn met een goddelijke karakter.[2]

EEN LIJST VAN DEMONISCHE EIGENSCHAPPEN DAT VÓÓR HET BEGIN VAN DE SPIRITUELE REIS MOET OPGEGEVEN WORDEN

4.                  Hoogmoed, trost, woede, verwaandheid, hardheid en onwetendheid zijn eigenschappen van degenen die demonisch van aard zijn, O Arjuna.
5.                  De goddelijke eigenschappen leiden tot verlossing, terwijl de demonische eigenschappen tot gevangenschap leiden. Vrees niet, O Arjuna, want gij zijt geboren met de goddelijke eigenschappen.

Uit de Bhagavat Gita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten