dinsdag 22 maart 2016

Leuke dag (ondanks de miserie, blijf positief)

Vandaag nog eens een goed gesprek gehad met een wijs persoon. Nederig blijven was de wijze raad. Eén persoon kan niet alles alleen oplossen en dragen wat de wereldproblemen betreft. We kunnen het best samen aanpakken. Mijn computer werd gehackt daarstraks en het paswoord veranderd maar dit is niet de eerste keer. Ik zei tegen mijn vriendin dat we niet altijd in conspiracies moeten denken. Het is des mensen die anderen het licht niet gunnen. Vergeven en beseffen dat niet iedereen de weg van de heiligen wil of kan bewandelen en dat is goed zo. In mijn hart ben ik bij mensen die omwille van alles wat er gebeurt en de onmacht die er soms mee gepaard gaat ongelukken meemaken. De twins maken wat mee. Er hangt een gespannen sfeer soms op straat. Mensen waar je het nog voor durft op te nemen zijn soms diegenen die je gek genoeg pesten en plagen. Enfin. Ik oefen een engelengeduld. Ik ging vandaag mijn piano ophalen. De voedingskabel ontbrak die moet ik nog gaan ophalen één dezer dagen en dan kan ik aan de slag. Marlies zei dat ik niet teveel in conspiracies moet denken. In mensentaal kan je soms gewoon spreken van mensen die in groep andere mensen een hak (proberen) zetten. Zo eenvoudig kan je het zien. Jammer dat de goeden daar de dupe van zijn vaak.

Ik heb een afspraak gemaakt om bloed te gaan geven bij het Rode Kruis. Ik probeer me niet druk te maken rond alle beproevingen en onrecht dat ik al gezien en meegemaakt heb, alle pijn onderweg, en blijf me richten op het goede. Wat armoede betreft : er zijn dingen belangrijker dan geld. Als er jaren alles van je is afgenomen geweest ontdek je andere waarden. Het zit hem in de kleine dingen. We laten de zonneschijn in onze ziel niet minder stralen. Dat is het niet waard. Het kan lang duren, maar het goede in de wereld wordt geholpen, daar ben ik van overtuigd. Op de meest miraculeuze manier. Bepaalde ervaringen gelooft en begrijpt niemand, sommigen denken dat je gek bent als je je ervaringen vertelt, maar er hoeft niemand overtuigd te worden. Het bevindt zich in de paranormale sfeer en er zou best een eerlijke, goede film over gemaakt worden.

Van het concert van Muse weinig op televisie. Ook Matthew voert wellicht zijn strijd en krijgt niet de aandacht die hij verdient, hij wordt gepest en geplaagd door onbenullen maar blijft moedig doordoen. Dat zijn de helden, niet de pestkoppen.  Laten we ons in overgave aan God - hoe je Hem ook noemt - blijven richten het goede en ons daarmee bezighouden. Het kwaad heeft dan geen invloed op ons. Ik geloof in karma. Niemand ontsnapt eraan. Dat geeft hoop. Dat is het licht aan het eind van de tunnel.

Het kabeltje is ondertussen opgedoken.

Deze tekst noemt leuke dag omdat ik temidden alle onheil die wij als mensheid doorstaan, toch best positief blijven. Ik ben altijd blij als ik een Michael heb gesproken. Daarom was het een leuke dag, ondanks de tragische gebeurtenissen van vandaag. Hou de moed erin mensen. Laat je niet bang maken noch verdelen. Blijf positief en kies nooit voor angst of een zondebokmechanisme door meteen alle moslims als vijanden te gaan zien, want dan speel je in de kaart van diegenen die net oorlog willen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten