zaterdag 20 februari 2016

Vegetarisme, radioacitiviteit

Een andere periode van radioactiviteit deed zich voor gedurende de tijd van de Boeddha en vele bereikten Arhatschap in die dagen. Die periode was het hoogste punt van wat occult genoemd wordt 'een cyclus van de derde graad' en een soortgelijke graad van stralingsactiviteit is sinds die tijd niet bereikt. Menselijke uitstraling van zeer geringe aard werd omstreeks de tijd van Christus gevoeld, maar ze hield slechts een paar honderd jaren aan en hoewel enkelingen hier en daar sindsdien het doel bereikt hebben, zijn toch geen grote aantallen op succesvolle wijze door de vuren van transmutatie heengegaan en dus het menselijke of vierde rijk te boven gekomen. De cyclus bevindt zich weer op de opwaartse boog; omstreeks de veertiende eeuw begon het mensenrijk merkbaar rdioactief te worden en we zijn op weg naar de vervolmaking van een 'cyclus van de tweede orde' of van een periode van voortreffelijkheid van een nog grotere werkzaamheid dan ten tijde van de Boeddha. Ze zal aantoonbaar groot worden wanneer zekere voorwaarden vervuld zijn.
Ten eerste wanneer de huidige wereldchaos bezonken is. Vervolgens wanneer de huidige generatie haar werk van wederopbouw volbracht heeft. Ten derde wanneer de komende grote Heer Zijn zending op aarde begonnen is waardoor Hij de trilling in ieder natuurrijk zal verhogen, maar in het bijzonder in het tweede en vierde.
Ten vierde wanneer de beweging, die aan het einde van iedere eeuw door de Trans-Himalaya Loge wordt ingeluid, onderweg is en de psychowetenschappelijke Ego's die haar tussenpersonen zijn, hun aanwezigheid doen gevoelen.
Tenslotte, wanneer er een beweging door de Loge wordt ingesteld die in verband met het vierde wortelras werkt; ze zal ook deel uitmaken van het stimuleren proces en zal resulteren in het radioactief maken van enigen van de vooraanstaande denkers van het ras. Het zal een grote gelegenheid zijn en zo groot is het belang dat hieraan gehecht wordt dat een lid van de Loge, Confucius zoals hij in het verleden genoemd werd, zal incarneren teneinde toezicht te houden op het werk. De voorbereidende stappen worden nu genomen en er komen Ego's in incarnatie die zullen trachten de energieën van dit ras in de juiste baan te leiden, hoewel het hoogtepunt van de cyclus niet zal komen voor het midden van de volgende eeuw (geschreven in de jaren 1900). Het is nodeloos erop te wijzen dat al zulke beweging in het eerst als verontrustend gevoeld worden en pas wanneer het stof van beroering en het lawaai van met luid geraas tegen elkaar botsende krachten weggestorven zal zijn, zal men de bedoeling naar voren zien komen. Dit is in Rusland in de huidge tijd zeer duidelijk merkbaar.
Een grote factor en één die zo moeilijk zo uit te leggen is dat de gemiddelde denken hem kan begrijpen is het cyclisch binnenkomen van ego's die op een punt van ontwikkeling staan waar ze gereed zijn voor hun eerste radioactieve leven. In één groot departement van hiërarchisch streven worden alle ego's in twee groepen verdeeld in overeenstemming met hun cyclus en vervolgens met hun type van energie. Deze graden worden op hun beurt onderverdeeld volgens de kwaliteit en de trillingswerki die veroorzaakt zal worden in elk natuurrijk door hun gezamelijke of afzonderlike incarnatie. Dit zou misschien toegelicht kunnen worden door er op te wijzen dat bij het geleidelijk binnenkomen van menselijke wezens die door natuurlijke neiging vegetariërs zijn en door het verschijnen van ego's die in het bijzonder geïnteresseerd zijn in het welzijn en de verzorging van de dieren (zoals dat nu het geval is) we de cyclische verschijnig hebben van menselijke eenheden die een bepaalde karmische betrekking hebben met het derde rijk (dierenrijk). Deze betrekking is van een soort die in speciale onderdelen verschilt van de vlees-etende en vaak onmenselijke groepen van de laatste vijfhonderd jaar.
Kristo, Alice & Victoria
Indigo (6th coming rootrace of intuïtive, creative people, the next step in evolution after the aryan or mental stage – not aryan in the way hitler misused this).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten