vrijdag 15 januari 2016

David Bowie gecremeerd zonder eredienst: “Hij wilde verdwijnen zonder gedoe”.

“Ik wil alleen herinnerd worden om mijn muziek en na mijn dood wil ik geen eredienst”, liet David Bowie vlak voor zijn dood optekenen. In alle stilte werd zijn laatste wens gerespecteerd: de muzikant werd in New York kort na zijn heengaan gecremeerd. 
De Britse rocklegende stierf zondag op 69-jarige leeftijd na een strijd van 18 maanden tegen kanker. Zijn dood kwam onverwacht voor zijn fans en het grote publiek, slechts enkele dagen na de release van zijn laatste album ‘Blackstar’. En ook al is het verdriet van de fans groot en stromen de internationale rouwbetuigingen toe, een openbare plechtigheid zal er niet komen.
Bowie liet zijn plannen weten aan zijn vrouw Iman (59) en zijn dochter Lexi (15). Volgens een Amerikaanse bron aan de Britse krant Daily Mirror wilde de zanger enkel herinnerd worden voor de mooie momenten die hij met zijn naasten deelde en de muziek die hij maakte. Kort na zijn dood werd hij in alle stilte in New York gecremeerd, zonder eredienst of de aanwezigheid van familie of vrienden.
“In veel opzichten heb je ook geen dienst nodig om David te herdenken, iedereen heeft zijn muziek in de plaats”, bevestigt de bron. “Hij wilde verdwijnen zonder gedoe, geen grote show en geen eerbetoon door de fans. Dit is helemaal zijn stijl, zijn laatste album kan je beschouwen als zijn afscheid voor de fans."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten