donderdag 17 december 2015

Schrijfmarathon van Amnesty International - Merry Christmas.

Doe mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Voer actie voor mensen die onrecht zijn aangedaan.

 AL 43 JAAR IN EENZAME OPSLUITING Albert Woodfox werd veroordeeld voor moord. Hij zit al 43 jaar in eenzame opsluiting in de Angola-gevangenis in Louisiana. Albert houdt zijn onschuld staande. Bewijsmateriaal tegen hem is er niet. Zijn veroordeling werd in 2013 zelfs verworpen. Toch zit Albert nog steeds 23 uur per dag alleen in een kleine cel. Dat is onmenselijk. Onderteken onze brief aan de procureur-generaal van Louisiana en vraag de onmiddellijke vrijlating van Albert

Jonge Burkinese meisjes Burkina Faso 11 JAAR EN GEDWONGEN TE TROUWEN Maria was nog maar 13 toen ze door haar vader gedwongen werd te trouwen met een 70-jarige man. Toen ze weigerde, werd ze door haar vader met de dood bedreigd. In Burkina Faso worden elk jaar duizenden meisjes op heel jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Soms zijn ze amper 11 jaar oud. Dit moet stoppen. Onderteken onze brief aan de Burkinese minister van Justititie en eis bescherming voor deze meisjes.

GEMARTELD VOOR EEN 'BEKENTENIS' In 1999 werd journalist Muhammad Bekzhanov gefolterd door de Oezbeekse veiligheidsdiensten. Hij werd geslagen met rubberen stokken en kreeg elektrische schokken. Uiteindelijk tekende hij een ‘bekentenis’ van ‘staatsondermijnende activiteiten’. Muhammad is redacteur van een verboden oppositiekrant en werd veroordeeld voor zijn kritische mening. Hij zit nog steeds in de cel.

Volg ook alle anderen, ik heb voor alle mensen in de problemen hier getekend voor de bescherming van hun mensenrechten, van Albert tot de meisjes zoals Maria en Mohammed, alsook de mensenrechtenadvocaat uit Saoedie-Arabië en de anderen op de website van Amnesty, zes in totaal.

Klik hier en steun onze acties : http://www.schrijfmarathon.be

Ik heb ten allen tijde eerbied voor de Rechten en Vrijheden van de Europese Unie :

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=CELEX%3A12012P%2FTXT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten