zaterdag 5 september 2015

Swingende start van bevrijdingsfeesten (Dutch)

Met het altijd populaire bevrijdingsbal op de Groenplaats zijn vrijdagavond de bevrijdingsfeesten gestart. Ook Hoboken, Deurne en Merksem vierden mee. Precies 71 jaar geleden verdreven het Britse leger en het Antwerpse verzet de Duitse bezetter uit de stad.

Het retrobal op de Groenplaats werd op gang geblazen door The Smoky Midnight Gang. Wie iets minder vlot met swing en jump & jive overweg kon, mocht het altijd proberen op dansinitiaties. Later op de avond strooide de Valley Sound Big Band gul met evergreens uit de jaren '40.

Vandaag, zaterdag, kun je vanaf 15 uur de bekende parade van oude legervoertuigen zien voorbijtrekken, van aan het Stadspark tot de Suikerrui. Vanaf 16 uur zijn er de repetities van de taptoe op de Grote Markt. Voor de opvoering om 20 uur is alles uitverkocht.

Klassiek in de Stad slaat de tenten op op het Sint-Jansplein. Zaterdag met balletles (16 uur) en balletvoorstellingen (20.30 uur), zondag met een overzicht van het operaseizoen (11.30 uur), een muzikale creatie van jongeren (18 uur) en de Filharmonie (19.30 uur). (PHT)

Bron : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/swingende-start-van-bevrijdingsfeesten-a2446270/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten