maandag 21 september 2015

GAIA dient klacht in tegen onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren.

BRUSSEL - 
GAIA heeft een klacht ingediend bij het Brusselse parket wegens het onverdoofd slachten van schapen op tijdelijke slachtvloeren in het Brusselse gewest. “Deze praktijk is volkomen onwettig”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch zondag in een bericht op de website van de dierenrechtenorganisatie. De organisatie vraagt een strafonderzoek.
“De Brusselse regering maakte dit jaar 124.000 euro vrij voor de inrichting van tijdelijke slachtvloeren. Brussel subsidieert dus dierenleed en helpt mee misdrijven te organiseren. Onaanvaardbaar. Het parket moet deze illegale praktijk verhinderen”, meent GAIA.
Met de klacht wil de organisatie verhinderen dat er onverdoofd ritueel geslacht kan worden in de tijdelijke inrichtingen in Brussel, die zich volgens de organisatie op minstens drie locaties zullen bevinden ter gelegenheid van het Offerfeest op 23 september.
‘Verboden onverdoofde rituele slachtingen uit te voeren buiten erkende slachthuizen’
Johan Verstraeten, de advocaat van GAIA, verwijst naar een recente uitspraak in kort geding. De rechtbank oordeelde toen “dat het verboden is onverdoofde rituele slachtingen uit te voeren buiten de erkende slachthuizen”, aldus de advocaat.
Dat wordt luidens de mededeling bevestigd door de Raad van State in haar advies van 11 juni 2015 aan Brussels staatssecretaris van Dierenwelzijn Bianca Debaets. “Als mevrouw Debaets dat allemaal naast zich neerlegt, helpt ze dus misdrijven te organiseren”, aldus nog Vandenbosch.
GAIA verspreidt de komende dagen een verduidelijkende brief onder de Belgische moslims. “Onze campagnes zijn niet gericht tegen religieuze tradities, maar wel tegen het dierenleed dat daarmee gepaard gaat.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten