woensdag 2 september 2015

Drugs en "psychoses" (zogenaamde visionaire ervaringen die omgevingen niet altijd begrijpen)

 in werkelijkheid helemaal geen psychotische episodes en kunnen zij beter verholpen worden door andere drug-gebruikers dan door psychiaters. Wat meestal gebeurt, veronderstelt Becker, is dat degeen die denkt dat hij krankzinnig wordt - in de meeste  gevallen een novice in het gebruik van de psychedelische - gevoelens en gewaarwordingen tegengekomen is, die nieuw voor hem zijn. Dit kan paniek veroorzaken. Als hij naar een gewone psychiater gaat, zal hij hoogstwaarschijnlijk gediagnosticeerd worden als pychoticus, maar las hij zich tot andere trippers wendt om hulp, zullen zij hem de verzekering geven dat zij daar allen zelf zijn geweest en dat hij uiteindelijk zal kalmeren.

Becker voorspelt dat bij het toenemend gebruik van psychedelica en de groei van de drugsgebruikende subcultuur, zogenaamde drugspsychoses minder zullen voorkomen. De socioloog wijst op het feit dat marihuana met de psychedelica overeenkomt inzoverre dat het beschouwd werd als een reden voor krankzinnigheid toen het voor het eerst populair werd in dit land gedurende de dertiger jaren. Een  studie uit 1939 gaf een lijst van niet minder dan 31 gevallen van psychoses teweeggebracht door pot, maar een onderzoek in RELEVANTE medische en psychiatrische tijdschriften heeft geopenbaard dat er geen gevallen van door marihuana-veroorzaakte krankzinnigheid gemeld zijn sinds 1940.

Playboy Forum, juli 1968 - Uit : Simon Vinkenoog, Weergaloos

The Shaman travels through the spirit world and finds interesting things there. Some might get frightened in the environment, but we can assure you that all will be fine  - Kristo & Michael 1 Mary - 2015 in 5D - Where there is Love, there can be no fear. Love Love Love Love

Drugs zijn nooit goed, yoga en meditatie zitten een bank hoger op lange termijn, met uitzondering van psychedelica voor sjamanistische doeleinden, zoals DMT als ritueel gebruikt wordt binnen de Santo Daime-Kerk.

Zie http://www.santodaime.nl/sacrament.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten