zaterdag 13 september 2014

Paus : Antwerpen is een mooie stad [Dutch]

Cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) had woensdag een ontmoeting met paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. “Hij zei dat Antwerpen een mooie stad is”, zegt Heylen.
Philip Heylen maakte van zijn privébezoek aan Rome gebruik om te lobbyen voor de tentoonstelling ‘Religies van het boek’ in het MAS dit jaar. Hij was daar samen met de Antwerpse bisschop Johan Bonny, die zelf lang in Vaticaanstad heeft gewoond.
“Dankzij de bisschop zijn heel wat deuren voor ons opengegaan”, zegt Heylen. “Zo krijgen we voor onze expo de ceremoniële sleutels van de Sint-Pietersbasiliek en nog veel andere objecten die belangrijk zijn voor christenen.”
Het persoonlijke hoogtepunt voor de schepen was zijn ontmoeting met de paus. “Het was een korte, maar intense ontmoeting”, zegt de schepen. “Als gelovige doet het mij wel iets om de hoogste religieuze leider te ontmoeten. Ik vertelde hem dat ik vereerd was om hem te ontmoeten. Daarbij nodigde ik hem uit om zeker eens naar Antwerpen te komen. De paus antwoordde dat hij dat graag zou doen als hij kon. Hij zei ook dat Antwerpen een mooie stad was. Dat heb ik natuurlijk niet ontkend. Er gaat veel kracht uit van paus Franciscus. Die komt voort uit zijn eenvoud.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten